GRONDLEGGERS

Eén van de meest uitzonderlijke experimenten in het Internationale Auroville (een spirituele gemeenschap in Zuid-India) is het programma ‘Awareness through the Body’ (ATB).
Naast het programma voor volwassenen, krijgen de leerlingen van 'Transitionschool' (4 tot 18 jaar!) twee uur per week les in de Awareness Hall. Levenslessen, met als doel kinderen in contact te brengen met een innerlijk bewustzijn.


Bijna twintig jaar onderzoek en levendige lessen van Aloka Marti & Joan Sala hebben geleid tot dit unieke programma.

Het woord Awareness Through the Body (ATB) zegt het al aan: ervaringsgericht leren met behulp van je hele lichaam. Door middel van activiteiten en oefeningen, worden precieze sensaties voor aandacht, rust, plezier, ontspanning, op jezelf zijn en het met anderen zijn, geïntegreerd in het lichaam.
Oefeningen voor bewust zintuiglijke waarneming en het in contact brengen met het innerlijke bewustzijn, leiden uiteindelijk tot het ontdekken van je innerlijke kern.
Sommige ATB-activiteiten lijken op oefeningen uit andere disciplines (zoals psycho-motoriek, sensomotoriek, dans, kinderyoga, martial arts, etc.).
Er zijn overeenkomsten en ATB voegt een nieuwe dimensie toe!
Tijdens ATB is er een duidelijke intentie vanuit de begeleider, je in contact te brengen met een innerlijk bewustzijn. Spelenderwijs leer je kleine veranderingen op te merken. Oefeningen en plezier geven de aanzet tot zelfontdekking.

In Nederland kun je kennis maken met ATB.
Karin van der Plas, die door de grondleggers in India is opgeleid, verzorgd deze training.